Chýba vám vitamín C? Dajte si trebuľku

Autor: Michal Trúnek | 11.9.2013 o 12:30 | Karma článku: 4,96 | Prečítané:  449x

Táto nenáročná rýchlo rastúca bylinka so sladkou anýzovou vôňou sa vám bude hodiť nielen do bylinkovej záhrady, ale aj do interiérových kvetináčov. Svojou vôňou a vzhľadom pripomína petržlen. Dorastá do výšky 25 až 40 cm a je v ňom obsiahnuté veľké množstvo vitamínu C, vďaka čomu je využívaný nielen v kuchyni, ale aj v liečiteľstve.

Listy zberajte tesne pred začiatkom kvitnutia, nazberanú úrodu je možné zmraziť, pričom aróma zostane zachovaná, doporučujem však čerstvú.

 

Sušená a dlho varená stráca svoju chuť a vôňu!

 

Liečivé účinky

Trebuľka obsahuje glykosidy, flavonoidy, horčík, éterický olej, vitamín C, železo, magnézium, karotén a ďalšie liečivé látky.

  • zlepšuje krvný obeh
  • pomáha pri žalúdočných problémoch
  • podporuje trávenie
  • je močopudný
  • mierne nadúva
  • detoxikuje pečeň, obličky a žlčník
  • regeneruje a detoxikuje telo pri diétach a pôstoch
  • pomáha pri vysokom krvnom tlaku a pri chronických hnačkách


Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?