Zbierajte koreň, a to v období pred začiatkom vegetácie, na jar alebo na jeseň. Koreň umyte, rozpoľte a sušte na slniečku alebo použitím umelého tepla, ktoré nesmie byť vyššie ako 45 ° C. V niektorých prípadoch je koreň užívaný aj čerstvý.
Liečivé účinky
má mierne laxatívne účinky
masť z kostihoja hojí drobné hnisajúce rany
pomáha pri hojení pomliaždenín, zlomenín, podvrtnutí, zápalov a vredov predkolenia
tlmí bolesť a pomáha regenerovať tkanivá
upokojuje miernejšie popáleniny a omrzliny
je využívaný pri žalúdočných vredoch a zápaloch čriev a žalúdka
Kostihojové víno má posilňujúce a protikrvácajúce účinky (po chirurgickom zákroku či ťažkých chorobách)
Vnútorné užívanie sa odporúča max. 3 týždne a v menších dávkach.